9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de stoel.  Een traan rolt over haar wang. Ze heeft net haar eerste Vlow-Borstweefselbehandeling ontvangen.
Na een emotionele periode van horen dat ze geopereerd moest worden aan haar linker borst, de periode van herstel, het vervreemde gevoel over haar borsten, heeft ze besloten om de verklevingen die ze voelt in haar borst te laten verzachten.
Ze opent haar ogen, kijkt me aan en glimlacht.

‘Wow’  zei ze ‘dit had ik niet verwacht’. Ze zucht diep en zegt ‘het voelt of mijn borsten weer van mij zijn, nadat je al de rekkingen van mijn bovenlichaam had gedaan, omhulde je mijn borst. Ik voelde me meteen emotioneel worden door de respect- en aandachtvolle aanraking. Ook al zou je op dat moment zijn gestopt met de behandeling, dan had ik dat al helend gevonden.
Dank je wel’.

Annelies is een fictieve naam van deze cliënt die na deze behandeling nog 3 keer is gekomen. Ik heb gewerkt aan het litteken en aan de verklevingen in het borstweefsel. Ze komt nu om het half jaar voor een ‘onderhoud’-behandeling. Waardoor het weefsel soepel blijft en er een goede doorbloeding en doorstroming van het lymfesysteem wordt geactiveerd.

Maar het allermooiste is dat ze weer op een ontspannen manier naar haar borsten kan kijken, en zoals ze in een van de vervolgbehandelingen aangaf; ‘Ik voel me weer vrouw’.

 

Het laatste nieuws

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Balans in denken & emoties
15 mei 2020

Balans in denken & emoties

Ben ik ernstig ziek? Wat is er aan de hand? Waarom moet ik met spoed gezien worden? Hoe zit het [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief