Waar kan ik naar toe met mijn stress?

Mindset: werken jouw gedachten vóór je of tegen je?

Jouw gedachten bepalen jouw gevoelens, jouw gevoelens bepalen jouw emoties, jouw emoties bepalen jouw kijk op de wereld en jouw kijk op de wereld bepaalt jouw werkelijkheid. Zo zit het in elkaar.
Het gaat er dus niet zozeer om wat je meemaakt, als wel de gedachten die je daarover hebt, en de betekenis die je daaraan geeft.

Het bekende stemmetje in je hoofd

Welk verhaal vertel jij de hele dag. Aan de mensen om je heen, maar vooral tegen jezelf? Je herkent het vast wel, dat stemmetje in je hoofd wat zegt: ik kan het niet, ik moet nog van alles, ga ik die deadline wel halen?

Door het druk te hebben zet je druk op het systeem. Je gaat meer gedachtes creëren terwijl je er al zoveel hebt. Die gedachtes gaan zich herhalen. Je jaagt je eigen staart na en komt in een neerwaartse spiraal.
De stress die je al hebt, wordt nog eens versterkt door de betekenis die je er aan geeft. Hoe houd ik alle ballen in de lucht? Ik hou het niet vol, zegt jouw innerlijke stem.

En dat ga je voor jezelf herhalen. Zo vaak, dat je er zelf in gaat geloven. Dat stemmetje geeft jouw innerlijke gedachtewereld weer.

Wanneer is mindset iets voor jou?

Op het moment dat het je tegenzit, dat dingen niet lopen zoals je wilt , je faalangstig bent of je niet lekker in je vel zit. Omdat jouw gedachten niet stil te krijgen zijn en je eigenlijk het geloof in jezelf aan het verliezen bent. Wanneer je denkt dat het glas half leeg is in plaats van half vol.

Kortom: wanneer je gedachtenpatroon je in de weg zit.

Wat levert het op?

Het wordt steeds rustiger in je hoofd en je krijgt een meer heldere blik op jouw eigen mogelijkheden en je eigen toekomst. Dingen gaan je gemakkelijker en sneller af, waardoor je meer kwalitatieve tijd overhoudt voor andere dingen. Je keuzes worden bepaald door wat jij wilt in plaats van wat de ander van jou verwacht. Want wat wil je liever: de hoofdrol spelen in jouw eigen film, of een bijrol in die van een ander? Dat is een no-brainer, toch?


Ik voel mij verbonden met de werkwijze van Willfred en Emmy: ze blijven mij steeds weer inspireren.

8,5
Onze score op basis van 17 beoordelingen

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief