Zorgmassage – massage bij dementerende ouderen

Een zorgmassage is een aangepaste, veilige massage voor mensen met een chronische ziekte, niet aangeboren hersenletsel, dementie of mensen met een verstandelijke, lichamelijke of ernstig meervoudige beperking. De zorgmassage is een zachte massage met volle aandacht voor de persoon, in een vertraagd tempo en in een herkenbaar patroon van ritme en herhaling.

Naasten van mensen met dementie voelen zich soms erg machteloos. Iemand is onrustig, verdrietig, verandert, heeft misschien wel pijn en het enige wat je kunt doen is toekijken. Een massage, speciaal voor dementerende ouderen, kan hierbij uitkomst bieden. Juist omdat er steeds meer wegvalt in het leven en zijn of haar wereldje steeds kleiner wordt, is een massage bij dementie echt van toegevoegde waarde.

Tactiel Stimulering bij dementie

Tactiel Stimulering is een professionele complementaire methode die erg goed toe te passen is in de zorg, welzijn en het bijzonder onderwijs. Tactiel Stimulering wordt door Touch & Balance veelvuldig ingezet als werkvorm bij uiteenlopende (lichamelijke) klachten, waaronder ook dementie. Voor mensen met vergevorderde dementie is een zorgmassage een belevingsgerichte benadering om contact te maken.

Opvallende resultaten

Emmy de Ligny is specialist in massages, shantalamassage en Tactiel Stimulering bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Daarnaast heeft ze ruime ervaring met mensen met een autistisch spectrum stoornis en dementie. De diverse zorgmassages die wij geven, bieden opvallende resultaten:

  • meer verbondenheid en verbeterde sociale vaardigheden
  • meer rust en ontspanning
  • beter lichaamsbewustzijn
  • minder pijn
  • betere ontlasting
  • beter slapen

Voor een zorgmassage of een speciale massage bij dementerende ouderen is Touch & Balance de aangewezen plek. Mensen worden of in onze praktijk of op hun eigen woonplek behandeld. Dit doen we altijd in overleg met elkaar.

Meer weten over de mogelijkheden van een zorgmassage? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je hier graag alles over.


Het was een heel bijzondere en weldadige ervaring. Er komt zeker nog een herhaling.

8,5
Onze score op basis van 14 beoordelingen

Het laatste nieuws

Cadeaubon
1 juli 2019

Cadeaubon

De massages en behandelingen van Touch & Balance zijn ook leuk om cadeau te krijgen en om cadeau te geven. [...]