Ouderen massage

Iedereen heeft behoefte aan liefdevolle aanraking en verbondenheid. Deze behoefte wordt normaal gesproken vervuld door dagelijkse aanrakingen. Bijvoorbeeld doordat we ons wassen en insmeren met verzorgende crème, de knuffels die we elkaar geven en die we ontvangen en ook door onze huisdieren te aaien. Al deze aanrakingen dragen bij tot een gezond en evenwichtig leven.

Ouder worden…

We hopen allemaal dat we gezond ouder worden en dat we in contact blijven met onze sociale omgeving. Maar vaak zien we dat de sociale omgeving kleiner wordt: je kinderen/kleinkinderen komen minder en/of je hebt geen partner meer. Je krijgt lichamelijke klachten en kunt steeds minder zelf verzorgen. Hierdoor kom je al snel minder in contact met aanraking. Daarnaast verandert de communicatie, waardoor je misschien minder makkelijk contact kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan dementie. Soms lijkt het net alsof het niet meer lukt om in contact te zijn en te blijven met jezelf en jouw omgeving.

Maar ook de ouder wordende mens heeft nog steeds respectvolle liefdevolle aanraking nodig. Het is van onschatbare waarde.

Respectvolle massage voor ouderen

Om ook de ouderen op een liefdevolle en respectvolle manier aan te raken, biedt Touch & Balance ouderen massage aan. Bij deze massage voor ouderen werken we met de methode Tactiel Stimulering of shantala. Dit zijn rustige en respectvolle manieren van behandelen van het lichaam. Ouderen massage kan zowel over de kleding als op de blote huid gegeven worden.

Ouderen massage bieden we in onze praktijk in Eindhoven aan. Indien wenselijk behandelen we ook in de thuissituatie of een verpleeghuis.

Effecten ouderen massage

Wanneer je kiest voor een senioren massage van Touch & Balance, kun je de volgende effecten ervaren:

  • Ontspanning en rust en beter kunnen slapen. Door deze innerlijke rust worden lichamelijke ongemakken draaglijker en ontstaat er een gevoel van tevredenheid.
  • Een verbeterde conditie van de huid door de zachte aanraking en het gebruik van natuurlijke olie.

Tactiel Stimulering was nieuw voor mij en ik vond het zeer speciaal. Een absolute aanrader!

8,5
Onze score op basis van 17 beoordelingen

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief