Voedingsadvies door een voedingsdeskundige in Eindhoven

Voeding is de bouwstof voor het lichaam. Gezond eten betekent dat je ervoor moet zorgen dat alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, worden opgenomen. Voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vezels en vocht. Maar sommige voeding en voedingsstoffen worden niet door iedereen verdragen. Mogelijk ligt dit aan een veranderende situatie, wat een factor kan zijn in het ontstaan van een lichamelijke klacht. Denk bijvoorbeeld aan allergische reacties op of intolerantie van voeding na ernstige ziekte, na bestraling/chemo of bij langdurige stress.

De oplossing? Je voedingspatroon onder de loep nemen en hierin eventuele wijzingen aan te brengen. Wanneer je kiest voor voedingsadvies door een voedingsdeskundige van Touch & Balance te Eindhoven kunnen resultaten bereikt worden die in het hele lichaam merkbaar zijn, dat je gaat afvallen bijvoorbeeld.

Mentale voeding

Naast fysiek eten is het ook belangrijk om ons lichaam mentaal goed te voeden, want ook hierin kunnen blokkades ontstaan. Denk maar eens hoe lichaam en geest kunnen reageren op pesten, hoge werkdruk, perfectionisme, negatieve gedachten of ervaringen. Dit kan jouw draagkracht verminderen en het herstel belemmeren.

Bewustwording van belemmeringen

Jezelf bewust worden van belemmerende fysieke en mentale voeding en daarna de aanpassing hiervan zorgen ervoor dat fysieke en emotionele klachten sneller verholpen kunnen worden. Onze voedingsdeskundige helpt je met deze bewustwording en voorziet je van een praktisch voedingsadvies. Een voedingsadvies waarmee je direct aan de slag kunt gaan om een gezond eetpatroon te ontwikkelen om bijvoorbeeld afvallen te stimuleren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een voedingsadvies door een voedingsdeskundige van onze praktijk in Eindhoven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Ik voel mij verbonden met de werkwijze van Willfred en Emmy: ze blijven mij steeds weer inspireren.

8,5
Onze score op basis van 17 beoordelingen

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief