Stoelmassage op het werk

Ben je op zoek naar een effectieve methode om mensen op de werkplek mee te behandelen, te masseren? Dan biedt stoelmassage op locatie bij bedrijven van Touch & Balance de uitkomt. Onze masseur heeft een speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel bij zich. Deze stoel kan eenvoudig en snel op vrijwel elke plek opgezet worden. In de stoel kan men zittend op een ontspannende wijze voorover leunen. Het grote voordeel van stoelmassage is dat je je kleren gewoon aan kunt houden.

Wat houdt stoelmassage in?

Wanneer je kiest voor stoelmassage op het werk worden volgens een vast patroon van knedingen en drukpunten achtereenvolgens de schouders, armen, handen, rug, nek en hoofd behandeld. Hierdoor verbetert de circulatie en ontspannen vastzittende spieren zich beter. Lichamelijke klachten als KANS (voorheen RSI) kunnen hierdoor voorkomen worden. Je mensen zitten lekkerder in hun vel. Het voordeel? Dat de werkdruk als minder belastend wordt ervaren.

De stoelmassage die wij bij bedrijven aanbieden, duurt 20 minuten. De ervaring van inmiddels honderden cliënten leert, dat dit lang genoeg is om volledig te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Dit moment van rust en vitalisering tijdens een hectische werkdag wordt door veel werknemers gewaardeerd.

Inzicht krijgen in de gezondheidssituatie

De masseur start altijd met een intake om meer inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van de werknemer. Wordt stoelmassage op het werk regelmatig aangeboden? Dan kan de masseur én beginnende klachten opmerken en verhelpen én preventief te werk gaan. De verbeterde gezondheid als gevolg van een beter functionerend immuunsysteem zorgt ervoor dat mensen minder snel klachten ontwikkelen.

Desgewenst krijgen medewerkers tips aangaande het ontstaan en mogelijkheden tot het oplossen van klachten mee, waardoor zij meer zélf de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid kunnen nemen.

Andere gezondheidsklachten worden vroegtijdig gesignaleerd, zodat men op tijd doorverwezen kan worden. Omdat klachten aan de nek en schouders deels voort kunnen komen uit de inrichting van de werkplek, kunnen wij ook doorverwijzen naar een erkend bedrijf voor een werkplekonderzoek.

De voordelen van stoelmassage voor bedrijven

Wij zetten de voordelen van stoelmassage op het werk graag voor je op een rij:

  • Laagdrempelig, omdat er over de kleding heen gewerkt wordt;
  • Op elke locatie inzetbaar, aangezien de masseur zelf een draagbare massagestoel meeneemt;
  • Korte, maar krachtige pitstop, want na 20 minuten kan de werknemer weer energiek aan het werk;
  • Bijdrage aan een dalend ziekteverzuim;
  • Richt zich op welzijn en preventie;
  • Een kleine investering die zich gemakkelijk terug verdient.

Een positieve bijdrage aan het ziekteverzuim

Een Amerikaans onderzoek naar de effecten van stoelmassage toont aan dat stoelmassage op het werk een positieve bijdrage levert aan het ziekteverzuim. De sfeer op de werkvloer wordt nog beter, omdat werknemers zich meer gezien en gewaardeerd voelen.

Neem je de kosten voor stoelmassage op het werk op in het Arbo-plan van je bedrijf? Dan zijn de kosten ook nog eens op te voeren als bedrijfskosten en is de BTW terug te vorderen. Stoelmassage voor bedrijven is dus eerder een goede investering dan een kostenpost. Eén dag ziekteverzuim kost een werkgever ongeveer evenveel als een jaar lang maandelijks een massage op het bedrijf.

Vrijblijvende demonstratie of pilot

Wil je een vrijblijvende demonstratie bij jou op locatie? Of heb je meer interesse in een pilot van acht weken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Gedurende onze pilot wordt middels het bijhouden van een scorelijst die de mate van welbevinden vastgelegd. Dit geeft jou als werkgever de inzichten die nodig zijn om tot een verantwoorde beslissing te komen.

Tip: stoelmassage op het werk is ook leuk om cadeau te geven voor bijvoorbeeld het halen van bepaalde targets of een origineel eindejaarsgeschenk.


Fijne sfeer en een heerlijke ontspannende massage. Precies goed!

8,5
Onze score op basis van 17 beoordelingen

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief