Endermologie: intensieve bindweefselmassage

Endermologie is een bindweefselmassage voor mannen en vrouwen, mogelijk aan het gezicht, de benen, de rug, het lichaam en de buik. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en afvalstoffen die in vetcellen opgeslagen zitten en verzacht verhard (litteken)weefsel. Het is één van de weinige methodes die je huid verbetert zonder cosmetische operaties. De behandeling is ontspannend en verbetert de contouren van je lichaam. Bindweefselmassage wordt veelvuldig ingezet als ondersteuning bij het volgen van een dieet om huidverslapping te voorkomen.

Bindweefsel komt voor in alle delen van het lichaam en bestaat uit cellen en vezels. Bindweefsel heeft een ondersteunende en verzorgende functie van onder andere onze spieren en organen.

Wanneer wordt endermologie toegepast?

Endermologie wordt succesvol toegepast bij:

  • Huidverslapping
  • Vastzittende vetophopingen
  • Littekens door trauma
  • Zwangerschapsstriemen
  • Detoxen/ontgiften
  • Stress en burn-out
  • Gezichtsbehandeling om de optimale versie van jezelf te laten zien

Hoe ziet een behandeling eruit?

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Tijdens de behandeling wordt een ‘bodysuit’ gedragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd.

Wat is het resultaat?

Het resultaat van een bindweefselmassage van gezicht/benen/rug/lichaam en buik is dat vet- en vochtophopingen afnemen en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Voor de behandeling is geen verwijzing nodig. De vergoeding van endermologie is afhankelijk van voorwaarden zorgverzekering.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van bindweefselmassage? Neem dan vrijblijvend contact op met Touch & Balance.


Ik voel mij verbonden met de werkwijze van Willfred en Emmy: ze blijven mij steeds weer inspireren.

8,5
Onze score op basis van 17 beoordelingen

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief