Wij bekijken jouw klachten vanuit een breder perspectief!

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Bij Touch & Balance, dé praktijk voor natuurgeneeskunde in Eindhoven, bekijken we een (lichamelijke) klacht vanuit een breder perspectief. We kijken niet alleen naar de symptomen, maar juist ook naar de mogelijke oorzaak die aan de klachten ten grondslag ligt. Wanneer we de oorzaak zowel op fysiek als mentaal en emotioneel vlak aanpakken, is de kans op herstel het grootst. We herstellen het evenwicht, zodat je weer op eigen kracht verder kunt.

Dé redenen voor natuurgerichte therapie

Veel mensen herkennen de volgende verschijnselen:

  • Lichamelijke klachten, zoals nek-en schouderklachten, rugklachten, spanningshoofdpijn, slaapproblemen
  • Het gevoel van ‘uit balans zijn’ door bijvoorbeeld stress, depressie of angsten
  • Uitputting van het fysieke gestel na ernstige ziekte, bij overwerktheid, overspannenheid en burn-out

Dit is nog maar een greep uit de lange lijst van redenen waarom ook jij baat kunt hebben bij een behandeling van een natuurgeneeskundige therapeut.

Vijf natuurgerichte principes

Alles in de natuur heeft een logisch tegenovergestelde. Wanneer je de bewegingen van de natuur volgt, krijg je automatisch een balans. Het zenuwstelsel in ons lichaam heeft ook zo’n tegengestelde: het sympathisch zenuwstelsel met het hormoon adrenaline zorgt voor actie, het parasympathisch zenuwstelsel met het hormoon oxytocine zorgt voor rust en herstel. Tijdens onze natuurgeneeskundige behandelingen activeren we het parasympathisch zenuwstelsel.

In onze praktijk voor natuurgeneeskunde werken we volgens vijf natuurgerichte principes:

  • Energie
  • Prikkeloverdracht
  • Drainage
  • Voeding
  • Psyche en het (on)bewust ziekmakend gedragspatroon

Deze principes bestaan uit de volgende hoofdwerkvormen: therapeutische massage, Tactiel Stimulering, MIR-methode, zuurbasen huishouding, voedingsadviezen, bindweefselmassage, coaching, Shiatsu en toegepaste kinesiologie.

Samenwerking met andere disciplines

Touch & Balance biedt complementaire natuurgeneeskundige behandelingen als aanvulling op de reguliere zorg en therapieën. Als praktijk voor natuurgeneeskunde werken we samen met andere disciplines. Vanuit disciplines als relatietherapie, arbeidspsychologie, psychologie en chiropractie worden regelmatig cliënten doorverwezen naar onze praktijk in Eindhoven.

Hebben we je weten te prikkelen en ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van onze praktijk voor natuurgeneeskunde? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag, samen met jou, wat dieper op de materie in.


Ik voel mij verbonden met de werkwijze van Willfred en Emmy: ze blijven mij steeds weer inspireren.


Willfred is een warm, prettig en deskundig persoon. Tactiel Stimulering is zeker een aanrader.

8,5
Onze score op basis van 14 beoordelingen

Het laatste nieuws

Cadeaubon
1 juli 2019

Cadeaubon

De massages en behandelingen van Touch & Balance zijn ook leuk om cadeau te krijgen en om cadeau te geven. [...]