10 mei 2020

Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Onze Nederlandse overheid kondigde afgelopen dinsdag aan dat de contact beroepen vanaf maandag 11 mei  hun werk weer mogen hervatten. Dit was onverwacht en tevens aangenaam nieuws. Ook voor een aantal van onze cliënten die meteen al die avond een berichtje stuurden met de vraag wanneer ze weer een afspraak konden maken.
De heropstart vraagt wat voorbereiding. We hebben dit weekend het protocol Corona Infectiepreventie van onze beroepsorganisatie toegestuurd gekregen. Hierin zijn de richtlijnen van het RIVM opgenomen zodat we op een zorgvuldige en verantwoorde wijze onze praktijk kunnen heropenen en ons werk kunnen hervatten.  Onze praktijk en het behandelprotocol zijn inmiddels op elkaar afgestemd.

Touch & Balance Protocol Infectiepreventie Covid-19
Gelukkig mogen we je weer ontvangen in onze praktijk Touch & Balance.
Het Corona-virus is nog steeds actief; vandaar dat een protocol is opgesteld voor jouw en onze veiligheid. Gelieve deze te lezen en te respecteren.

 • Jouw afspraak wordt ruimer ingepland zodat er meer tijd tussen jouw afspraak en de volgende cliënt zal zijn en er geen overlap is.
  Wij gebruiken de extra tijd voor het reiniging van de contactpunten in onze praktijk.
 • Kom op tijd maar niet te vroeg.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Het toilet zo min mogelijk gebruiken, hou hier dus rekening mee voordat je van huis gaat.
 • Kom zoveel mogelijk alleen. Natuurlijk kan bij kinderen tot 16 jaar een van beide ouders meekomen.
 • Neem zo min mogelijk mee en stop je spullen die noodzakelijk zijn zoals bril, ringen, sleutels, in je tas of jaszak.
 • Voor en na de behandeling wassen beiden de handen en onderarmen. Onze handdoekjes zijn vervangen door papieren en er staat een afvalbakje die je met de voet kan bedienen. Mocht je tussendoor onverwacht moeten hoesten of niezen dan kunnen we je een reinigingsdoekje aanbieden.
  Handen wassen doe je op deze manier
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals kranen, deurklinken, deurbel en armleuningen van stoelen schoongemaakt. Raak in onze praktijk zo min mogelijk dingen aan.
 • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.
 • Indien jij je angstig voelt om te te komen,  is een telefonisch – of videoconsult ook mogelijk. We kunnen dan instructies, coaching of oefeningen geven. Ook deze consulten kunnen  conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd worden.
 • Voor het maken van de afspraak willen we graag deze vragen beantwoord hebben. Heb jij of je huisgenoten in de afgelopen 2 weken Corona doorgemaakt. Heb op dit moment één of meerdere van de volgende klachten: griepachtige verschijnselen zoals koorts, hoesten, keelpijn, niezen, hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Heb je last van benauwdheid, pijn op de borst, buikklachten, oogklachten (rood oog) en verlies van smaak en geur. Deze vragen stellen we om te kunnen vaststellen of behandelen veilig is m.b.t. Covid-19.
 • Mocht er vlak voor de daadwerkelijke afspraak iets in de gezondheidsomstandigheden veranderen bij jezelf of je huisgenoten. Neem dan contact met ons op. Zodat we de afspraak kunnen verzetten.
 •  In de Corona-tijd worden annuleringen, ook korter dan 24 uur van tevoren, niet bij je in rekening gebracht.
 • Helaas kunnen we je na afloop van de behandelingen geen water meer aanbieden, dus neem een eigen waterflesje mee indien je daar behoefte aan hebt.
 • We gebruiken wegwerp face-covers.
 • Je neemt zelf je handdoeken mee die je nodig hebt bij de jouw behandeling
 • De folders, boekjes en tijdschriften zijn uit onze wachtkamer verwijderd. Folders die je meekrijgt als nieuwe cliënt zijn volgens hygiënische richtlijnen  voor je in een hoesje gedaan.
 • We zijn volgens de richtlijnen niet verplicht om mondkapjes en handschoenen te dragen. Wil je dit wel, neem ze dan zelf mee.

Disclaimer
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in onze praktijk of op de weg er naartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.

Zorg goed voor jezelf en elkaar, samen gaat het ons lukken!

Tot ziens in onze praktijk, Willfred & Emmy

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief