Shiatsu

Shiatsu maakt, net als acupunctuur, deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Die gaat ervan uit dat niet de ziekte, maar de persoon als geheel gezien moet worden. De behandeling van dezelfde ziekte verschilt van persoon tot persoon en wordt dus individueel aangepakt.

Holistische behandelwijze

Shiatsu is een holistische behandelingswijze waarbij vaak met energiepunten, energiebanen of meridianen wordt gewerkt. In een holistische therapie worden lichaam en geest niet apart, maar als één geheel beschouwd. Daarbij wordt niet alleen het zieke of het slecht functionerende lichaamsdeel of orgaan behandeld.

Shiatsu stimuleert lichamelijk herstel. Op die manier beschikken we weer over voldoende energie, energie die ons lichaam zijn evenwicht bezorgt. Shiatsu zorgt voor het succesvol behandelen van allerlei vervelende ongemakken en aandoeningen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Zo brengt deze therapie ons dichter bij onszelf. Shiatsu motiveert ons in de richting van een gezonde en natuurlijke eet-en levenswijze.

Energie staat aan de basis

In de Oosterse geneeskunde draait alles om onze voorraad energie. Die energie is het resultaat van een constante wisselwerking tussen yin en yang, donker en licht, nacht en dag en tussen de maan en de zon. Volgens het uitgangspunt van de Oosterse geneeskunde bestaan wij uit energie. Onze energievoorraad wordt sterk beïnvloed door wat we dagelijks eten, door een juiste ademhaling en een natuurlijke levenshouding.

Er bestaat dus weinig verschil tussen Shiatsu en Chinese acupunctuur. Beiden hebben dezelfde energiekanalen als basis. Acupunctuur behandelt de meridianen met naalden. Bij Shiatsu werkt de therapeut niet met naalden, maar met zijn handen, knieën en ellenbogen.


Ruim 10 jaar professionele massagebehandeling aan huis van Willfred. We willen het niet meer missen!


Tactiel Stimulering: wat een ervaring. Het voelt alsof mijn lijf weer meer op de juiste plaats zit.

8,5
Onze score op basis van 17 beoordelingen

Het laatste nieuws

Alleen de aanraking is al helend
9 februari 2024

Alleen de aanraking is al helend

Ik kom de behandelkamer weer in, Annelies heeft zich net weer aangekleed en zit met  haar ogen dicht op de [...]

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
1 december 2020

Aanpassingen Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Covid-19 is nog steeds actief vandaar dat ons protocol nog steeds van kracht is, met aanpassingen vanuit hernieuwde inzichten en [...]

Je eigen gevoelens sturen?
17 juli 2020

Je eigen gevoelens sturen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen? Wat heb je nodig: Vervulling van een behoefte. De manier waarop [...]

Meld je aan voor de nieuwsbrief