Shiatsu

Shiatsu maakt, net als acupunctuur, deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Die gaat ervan uit dat niet de ziekte, maar de persoon als geheel gezien moet worden. De behandeling van dezelfde ziekte verschilt van persoon tot persoon en wordt dus individueel aangepakt.

Holistische behandelwijze

Shiatsu is een holistische behandelingswijze waarbij vaak met energiepunten, energiebanen of meridianen wordt gewerkt. In een holistische therapie worden lichaam en geest niet apart, maar als één geheel beschouwd. Daarbij wordt niet alleen het zieke of het slecht functionerende lichaamsdeel of orgaan behandeld.

Shiatsu stimuleert lichamelijk herstel. Op die manier beschikken we weer over voldoende energie, energie die ons lichaam zijn evenwicht bezorgt. Shiatsu zorgt voor het succesvol behandelen van allerlei vervelende ongemakken en aandoeningen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Zo brengt deze therapie ons dichter bij onszelf. Shiatsu motiveert ons in de richting van een gezonde en natuurlijke eet-en levenswijze.

Energie staat aan de basis

In de Oosterse geneeskunde draait alles om onze voorraad energie. Die energie is het resultaat van een constante wisselwerking tussen yin en yang, donker en licht, nacht en dag en tussen de maan en de zon. Volgens het uitgangspunt van de Oosterse geneeskunde bestaan wij uit energie. Onze energievoorraad wordt sterk beïnvloed door wat we dagelijks eten, door een juiste ademhaling en een natuurlijke levenshouding.

Er bestaat dus weinig verschil tussen Shiatsu en Chinese acupunctuur. Beiden hebben dezelfde energiekanalen als basis. Acupunctuur behandelt de meridianen met naalden. Bij Shiatsu werkt de therapeut niet met naalden, maar met zijn handen, knieën en ellenbogen.


Erg fijne massage gehad. Voelde me goed op mijn gemak!


Een cadeau voor mijn vriend waar hij erg over te spreken was. We komen zeker nog eens terug.

8,5
Onze score op basis van 15 beoordelingen

Het laatste nieuws

Balans in denken & emoties
15 mei 2020

Balans in denken & emoties

Ben ik ernstig ziek? Wat is er aan de hand? Waarom moet ik met spoed gezien worden? Hoe zit het [...]

Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19
10 mei 2020

Touch & Balance – Protocol Infectiepreventie Covid-19

Onze Nederlandse overheid kondigde afgelopen dinsdag aan dat de contact beroepen vanaf maandag 11 mei  hun werk weer mogen hervatten. [...]

Wanneer heb jij voor het laatst een behandeling Tactiel Stimulering gehad?
8 mei 2020

Wanneer heb jij voor het laatst een behandeling Tactiel Stimulering gehad?

Kan jij het je nog herinneren? In ieder geval was het nog voor het Corona tijdperk, want sindsdien zijn de [...]